Een fijne bril voor werken achter de computer

computerbrillen

Als je veel achter een computer werkt, kan het zijn dat je ogen op een gegeven moment moeite krijgen met scherpstellen. Een computerbril kan daarbij helpen. Deze zorgt ervoor dat je scherper kunt zien van dichtbij, zodat je ogen minder hard hoeven te werken om het beeldscherm goed te kunnen zien. Dit voorkomt dat je ogen sneller vermoeid raken, wat vervelend kan zijn als je lange dagen achter een computerscherm zit. Computerbrillen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, monturen en sterktes. 

computerbrillen

Hoe kun je herkennen of je een computerbril nodig hebt?

Misschien heb je wel eens gezien dat mensen een krant, smartphone of boek verder van zich af moeten houden om te kunnen lezen wat er op staat. Is dit bij jou ook het geval? Dan is de kans groot dat je een computerbril nodig hebt. Dit wordt ook wel een leesbril genoemd. Je kunt het ook merken aan het feit dat je vaker hoofdpijn krijgt of last van je ogen. Je kunt er dan voor kiezen om je ogen te laten testen. Vaak kan dit gratis bij een brillenzaak. 

Brillen met een blauw licht filter

Wanneer je vaak achter een computerscherm werkt, kan het daarnaast fijn zijn om een bril met een blauw licht filter (ook wel blue light filter, BLF genoemd) te hebben. Dit filter zorgt ervoor dat het blauwe licht van de beeldschermen wordt tegengehouden. Hierdoor krijgen je ogen minder snel last van het licht en raken ze dus ook minder snel vermoeid.