Litecoin kopen

Ben je geïnteresseerd in de cryptomarkt en zou je graag hierin willen investeren? Dan is het verstandig dat je ons blogbericht verder leest. Litecoin is het kleinere broertje van Bitcoin, maar zeker niet de mindere cryptomunt. Het is eigenlijk gebaseerd op dezelfde technieken en ook bij deze coin is er een schaarste gecreëerd. 

Wat is Litecoin precies? 

Litecoin is net als Bitcoin een digitale valuta en het bestaat alleen uit data en kan niet fysiek vastgehouden worden. Maar toch heeft Litecoin een waarde, ondanks dat het geen fysieke coin is. 

Zo kun je bijvoorbeeld producten of diensten aanschaffen met de Litecoin, waarbij de waarde van de coin wordt weergegeven in de actuele Litecoin koers. De waarde van vandaag kan compleet anders zijn dan die van vorige week.

Dat maakt het investeren in cryptocurrency erg risicovol, want je kunt snel geld winnen of verliezen. De Litecoin wordt gezien als het kleine broertje van de Bitcoin, en kwam twee jaar later in 2011 op de markt. Deze coin is gemaakt en ontworpen door Charlie Lee, voormalig Engineer bij Coinbase. Het idee ontstond om een betere coin te maken dan de Bitcoin met iets andere specificaties.

Waar kan ik Litecoin kopen?

Dit kun je het beste bij Bitvavo doen. Bitvavo is sinds 2017 uitgegroeid tot een zeer betrouwbare aanbieder en is van Nederlandse afkomst. Het bedrijf zit in Amsterdam gevestigd en beschikt over een BTW- en KVK-nummer. Dus waar wacht je nog op? Litecoin kopen kun je het beste bij Bitvavo doen.