Wat is het nut van een gastblogger?

gastblogger

Veel bedrijven zijn nog niet goed genoeg op de hoogte van het nut van online marketing. Doordat deze bedrijven nog niet genoeg aan online marketing doen zijn deze bedrijven bijna onvindbaar op het internet. Alleen wanneer een potentiële klant de exacte naam van het bedrijf opzoekt op het internet zal diegene op de site van het desbetreffende bedrijf terecht komen. Door een gastblogger in te schakelen kun je de online vindbaarheid van jouw bedrijf enorm vergroten. Wanneer je een goede website hebt en ook nog eens goed vindbaar bent in verschillende online zoekmachines zullen de nieuwe klanten binnenstromen. 

gastblogger

Nieuwe klanten winnen door SEO, hoe werkt dat?

Voordat je snapt wat het nut is van SEO is, is het eerst belangrijk om goed te begrijpen wat SEO precies inhoudt. SEO is de afkorting van search engine optimalisation. In het Nederlands betekent dat zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat een specialist op het gebied van SEO onder andere gaat kijken naar de website van jouw bedrijf. Die specialist gaat dan dingen veranderen op jouw website waardoor het voor potentiële klanten minder moeilijk wordt om jouw bedrijf te vinden. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Dit kan zowel gaan om teksten op jouw eigen website plaatsen als om het schrijven van blogteksten op andere websites. Door op de website van het bedrijf verschillende veel gebruikte zoektermen toe te voegen is de kans groter dat klanten jouw bedrijf tussen hun zoekresultaten zullen zien staan. Het is natuurlijk logisch dat een bedrijf dat hoger staat in de zoekresultaten van een klant eerder gevonden wordt dan een bedrijf wat helemaal onderaan in het lijstje staat. Dit kan een hoop nieuwe klanten opleveren. 

gastblogger

Blogteksten

Door een gastblogger in te huren voor jouw bedrijf is het mogelijk om jouw online vindbaarheid nog veel meer te verbeteren. Wanneer iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van blogteksten zijn best doet voor jouw bedrijf zal dit ongetwijfeld een hoop nieuwe klanten opleveren. Door blogteksten over jouw bedrijf of producten te schrijven waarin een link staat naar jouw website wordt jouw bedrijf beter vindbaar. Dat komt doordat in online zoekmachines de websites waar veel naar wordt gelinkt vanaf andere websites hoger komen te staan. Dit zorgt er logischerwijs voor dat de kans groter wordt dat een potentiële klant jouw website vindt.