Waarom je een linkbuilding partner nodig hebt

Linkbuilding Partner

Linkbuilding is een van de dingen die je echt moet doen als je goed vindbaar wil zijn op het internet. Om goed vindbaar te zijn, moet je zorgen dat je hoog in de zoekresultaten staat van zoekmachines zoals Google. Een linkbuilding partner kan je daarbij helpen. Hoewel je een hoop zelf kunt doen om hoger in Google te komen is het inschakelen van een partner voor je linkbuilding echt geen gek idee. 

Linkbuilding Partner

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links van en naar een specifieke website. Het doel hiervan is een hogere waardering in zoekmachines zoals Google te behalen. Linkbuilding is een vorm van SEO ofwel zoekmachine optimalisatie. Je kunt dit zelf doen of het uitbesteden aan een marketingbureau. 

Linkbuilding Partner

Linkprofiel van je website

Een website heeft een linkprofiel. Dit is het hele scala aan links van en naar je website. Doorgaans zijn deze te verdelen in drie groepen:

  • links binnen je eigen website, van de ene webpagina naar de andere
  • links vanaf je website naar andere relevante sites
  • backlinks, ofwel links vanaf andere sites naar jouw website

De eerste twee zijn gemakkelijk zelf toe te passen met enige technische kennis. Waar relevant verwijs je bezoekers van je site door naar je contactpagina, tarievenpagina of andere relevante webpage. Ook links vanaf jouw site naar andere relevante websites kun je zelf plaatsen. De derde optie, ofwel de backlinks, dat is een lastiger verhaal. Daarvoor kun je het beste een linkbuilding partner inschakelen.