Waarom een Magento webshop?

Een ondernemer die een webwinkel wil laten maken, zal in veel gevallen kiezen voor een Magento webshop. Maar waarom is dat eigenlijk? Er zijn een aantal voordelen van een online winkel die op Magento draait te noemen. Deze voordelen worden hier toegelicht.

Magento is gratis

Een belangrijk voordeel van het gebruik van Magento is dat dit systeem gratis is. Er zijn wel versies van Magento waar je voor moet betalen, maar veel ondernemers gebruiken de gratis versie van Magento. Door voor dit systeem te kiezen zorg je voor een robuuste basis van jouw webshop. Mocht je later verder groeien en specifieke wensen hebben, dan kan je altijd plugins (toevoegingen) kopen of laten programmeren. Omdat Magento zo veel gebruikt wordt zijn er veel programmeurs die kennis hebben van Magento en daardoor later makkelijker (en goedkoper) maatwerkaanpassingen kunnen maken.

Veiligheid

Magento is een systeem dat door zeer veel webwinkels wordt gebruikt. Het is daardoor een relatief veilig systeem, waarbij de gegevens van uw onderneming en uw klanten op een professionele manier wordt opgeslagen. Zeker met het oog op de nieuwe richtlijn die ziet op de beveiliging van persoonsgegevens is dit zeker een pré.

Combineren

Een ander belangrijk voordeel van Magento is dat het makkelijk is om verschillende sites, munteenheden en extensies te combineren. Om dit wat concreter te maken: het is binnen Magento eenvoudig om een website geschikt te maken voor bijvoorbeeld de Duitse markt, of prijzen weer te geven in Britse Ponden. Daarnaast is een Magento webshop gemakkelijk te koppelen aan belangrijke diensten zoals iDeal of diensten van bijvoorbeeld pakketbezorgers.