Let’s train: op kantoor

We zien natuurlijk in de afgelopen jaren dat er een enorme verandering heeft plaatsgevonden in de manier waarop kantoren hedendaags zijn ingedeeld. Het is allang niet meer die tuin van allerlei hokjes met bureau’s die het vroeger ooit was. Plekken zijn opengetrokken en bedrijven halen spullen naar binnen voor mensen om een korte break te nemen van het werken. Zo zie je ook bij het WTC in Den Haag dat er een fitness in het pand zit. Wat mensen de prachtige mogelijkheid om voor, na of tijdens het werk even uit het hoofd en in het lichaam te stappen.

Nieuwe manier van werken

Op veel vlakken is er in onze manier van werken veranderd. Je ziet meerdere artikelen in kranten verschijnen over dat de volgende generatie niet meer de behoefte heeft om zichzelf kapot te werken met de veertigurige werkweek. Ook binnen de kantoren wordt veel gekeken naar de optimalisatie van de energie van werknemers. Is het nog wel productief om acht uur achter elkaar te werken of is het beter om dit op te delen in losse delen. Misschien is die korte break toch wel fijn en kan beweging daar goed bij helpen door fitnessapparatuur te leasen en op kantoor te zetten. Als kantoor zijnde hoef je natuurlijk niet een geheel eigen fitness te beginnen.

Opwekken goede energie

Door fitnessapparatuur te leasen en ervoor te kiezen om even een korte break voor jezelf te nemen van het werk geef je jezelf de ruimte om een stapje terug te nemen. Juist door je lichaam in te gaan en te focussen op wat je voelt en waar je dat voelt kan je weer met een frisse blik terug naar je werkplek. Je maakt wat van de goede stofjes aan in je lichaam en misschien stap je dan met een geheel nieuwe versie van jezelf die meeting in waar je eigenlijk helemaal niet op zat te wachten. Daarbij steek jij je collega’s misschien ook weer aan met jouw positiviteit en kunnen jullie er allemaal weer tegenaan.