Hoe kun je een franchise beginnen?

Wil je als ondernemer een franchise beginnen? Dan is dat op veel gebieden mogelijk en hoef je niet perse in een bepaalde branche te werken om dit te kunnen doen. Zo kun je bij de coöperatie Kubus terecht als je in de administratieve sector werkt.

Voor wie?

De coöperatie biedt niet alleen een franchise verband aan voor bedrijven die de administratie, boekhouding of belastingen voor een ander bedrijf verzorgen. Zo kun je er ook terecht als je werkt in de marketing, sales of bijvoorbeeld als juridisch of subsidie adviseur. Op de website van het bedrijf vind je terug voor welke doelgroep de franchise bedoeld is.

Voorwaarden voor deelname

Je bent een ondernemer met een reeds bestaand administratiekantoor of accountantskantoor of een specialist op het gebied van belastingzaken. Heb je nog geen eigen kantoor op het moment dat je je wilt aansluiten om franchisenemer te worden maar wel de ambitie om zelfstandig te gaan werken dan kun je ook lid worden. Het is wel belangrijk dat je reeds werkt in de administratieve of financiële sector of bij een bank of accountantskantoor.

Eigenaar blijven

Als je gaat werken als franchisenemer bij Kubus wil dat niet zeggen dat je niet meer zelfstandig bent want dit blijft gewoon behouden. Je blijft zelf eigenaar van je kantoor maar kunt via je lidmaatschap gebruik maken van een aantal overhead diensten en altijd de hulp inroepen van collega’s als je er zelf niet meer uitkomt.