Gemakkelijk werken vanuit huis 

Thuiswerken wordt steeds normaler in de drukke hedendaagse maatschappij. Niet constant thuiswerken, maar toch wel voor zover kan, om reistijd te voorkomen en omdat het ook lekker makkelijk is, in je pyjama aan het werk. Door de corona pandemie is dit alleen maar versterkt, aangezien mensen nu het voordeel van thuiswerken zelf hebben meegemaakt. Thuiswerken terwijl de kinderen ook thuis zitten is dan wel een stuk minder voordelig, maar zolang de scholen open zijn en er thuis een rustige werkplek kan worden gecreëerd en het werken vanuit huis mogelijk is zien veel mensen hier wel het voordeel van. Lekker met goed weer buiten op de tuinbank onder het lamellendak van Lamella, of met wat minder goed weer binnen op de bank, of misschien zelfs wel in bed. 

Voordelen voor het milieu 

Thuiswerken is niet alleen handig in tijden van een pandemie, maar ook goed voor het milieu. Mensen zitten thuis en hoeven dus minder heen en weer te reizen, wat ze normaal wel naar werk zouden doen en dan vaak met de auto, of iets minder belastend met het ov. Zelfs al is het ov voor een deel groen en worden grote groepen in één keer vervoerd wat reizen met het ov een stuk beter voor het milieu maakt dan met de auto reizen, het is nog steeds niet helemaal CO2 neutraal en thuiswerken is hier dan ook een stuk voordeliger voor. Zonder reistijd hebben mensen ook meer tijd om ‘s ochtends op te starten en staan ze niet in de file onderweg naar werk of huis zodat ze ook nog eens meer tijd hebben op een dag.  

Mentale voordelen en nadelen 

Lekker onder het lamellendak buiten in het zonnetje werken, mits daar een goede wifi-verbinding is, klinkt natuurlijk optimaal en ergens heeft dit ook vele voordelen. Mensen zijn meer op hun gemak thuis en voelen minder stress en werkdruk wat ze in veel gevallen juist beter laat produceren omdat hun brein zich kan richten op het werken en niet bezig is met stress. Thuiswerken heeft echter ook grote mentale nadelen, vooral wat betreft het gemis in sociale contacten en nooit op een andere plek dan het eigen huis komen, waardoor het huis geen ontsnappings plek aan de werksfeer is aangezien het werk ook thuis is. Heb je een jacuzzi? Dan is een jacuzzi overkapping echt een aanrader. Onder deze overkapping kan je heerlijk genieten in je eigen jacuzzi in de tuin.