Excel to xbrl

Excel to xbrl is een software dat word gebruik voor het converteren van Excel bestanden naar xbrl. Nu vraag je waarschijnlijk wat xbrl is en waarom de Excel bestanden moeten worden verandert in xbrl.

Wat is xbrl?

Xbrl is een taal dat word gebruikt voor het delen van financiële informatie. Het is een computertaal dat ontwikkeld is voor de financiële sector. De organisatie dat hier achter zat is een nonprofit en vraagt geen licentiekosten. Dit betekent dat xbrl een open standaard is waar iedereen gebruik van kan maken. Diverse bedrijven hebben dit dan ook gedaan en zo hun eigen xbrl software ontwikkeld. Het wordt nu vooral door accountants gebruikt.

Waarom converteren?

Niet iedereen gebruikt de xbrl software en hier is waar Excel to xbrl van te pas komt. De meeste bedrijven moeten een of twee rapporten in xbrl aanleveren. Het is voor hun niet handig om met de xbrl software te gaan werken. Wat handiger is om de rapporten te converteren naar xbrl. De meeste bedrijven maken gebruik van Excel voor het opstellen van hun rapporten. Excel to xbrl is dan ook een handige en goedkope oplossing wanneer ze rapporten in xbrl moeten aanleveren. Voor meer informatie kun je de onderstaande websites bezoeken.