Ethical hackers kunnen de grootste vrienden van uw bedrijf worden

Ethical hackers

Bij hackers denkt men al snel aan kwaadwillende personen. Heeft u echter al eens opgezocht wat het werk van ethical hackers is? Deze ethical hackers, in het Nederlands vaak ethische hackers genoemd, verschillen wezenlijk van de hackers uit films en nieuwsberichten over datalekken. Het doel van een ethical hacker is namelijk niet om schade aan te richten aan uw systemen en netwerken binnen uw organisatie, maar juist om de lekken op te sporen. Op basis van de gevonden lekken kan vervolgens voor een passende oplossing gezorgd worden om het lek te dichten! Zo wordt een daadwerkelijke diefstal van gegevens voorkomen. Heeft u al eens overwogen om dit type hacker in te zitten binnen uw bedrijf?

Netwerk

Belang van ethical hackers is steeds groter geworden

Begin 2018 werd de nieuwe AVG-regelgeving actief in Nederland. Niet alleen in Nederland werd de bescherming van persoonsgegevens belangrijker met de invoering van deze regelgeving. Ook in andere landen, leden van de EU, werd een variant op de GDPR ingesteld om de diefstal van persoonsgegevens tegen te gaan. Datalekken kunnen sinds de invoering van deze regelgeving niet alleen de naam van uw organisatie schaden, maar ook een hoge boete opleveren. Ethical hackers kunnen u dit helpen te voorkomen door lekken in de beveiliging voor u op te sporen.

Persoonsgegevens

Een gespecialiseerde organisatie inschakelen

Wanneer u ook de beveiligingslekken binnen uw organisatie op wilt laten sporen, is het belangrijk om vooraf heel nauwkeurig uit te zoeken welk bedrijf een nette manier van handelen hanteert. Het is erg belangrijk dat u het bedrijf kunt vertrouwen, om te voorkomen dat het bedrijf alsnog schade aan uw systemen aanricht. Een voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf op het gebied van ethical hacking is Seccure. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring in het traceren van beveiligingslekken en kan u van passend advies voorzien bij dergelijke lekken.