Een opleiding boekhouden komt altijd van pas

Het woord ‘boekhouden’ staat voor het beheren van de financiële administratie binnen een organisatie. Concreet houdt het in dat de boekhouder in de gaten houdt en inzichtelijk maakt wat de inkomsten en uitgaven zijn van een bedrijf. Hij draait rapportages en kan deze toelichten aan zijn leidinggevenden zodat ook zij weten hoe het er voor staat met het bedrijf. Op basis daarvan zullen belangrijke beslissingen worden genomen. Als boekhouder vervul je dus een zeer verantwoordelijke en cruciale rol binnen het bedrijf.

 

Is het vak boekhouden wat voor mij?

Of het vak van boekhouder iets voor jou is hangt af van een aantal factoren. Je moet uiteraard een uitstekend cijfermatig inzicht hebben. Ook moet je administratief sterk zijn en foutloos kunnen werken. Daarnaast is ook je persoonlijkheid van belang. Je zult steeds opnieuw jouw werk en dat van anderen moeten controleren op onregelmatigheden. Niets mag je ontgaan. Hier gaat veel tijd inzitten. Toch mag je aandacht geen moment verslappen. Geduld en doorzettingsvermogen zijn echt onmisbare eigenschappen voor een boekhouder.

 

De inhoud van de opleiding tot boekhouder

Tijdens de opleiding boekhouden leer je uiteraard hoe je een gezonde boekhouding moet voeren. Je zult hierbij volop in aanraking komen met termen zoals crediteuren, debiteuren, belastingaangiftes en nog veel meer. Ook zal er veel aandacht zijn voor het werken met boekhoudprogramma’s op de computer.

 

Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

Boekhouders zullen altijd nodig zijn. Maar er zit een belangrijk verschil tussen gewone boekhouders en uitstekende boekhouders. Met ‘uitstekend’ bedoelen we de boekhouders die oog hebben voor detail en tot het uiterste gaan voor een goed resultaat. Mensen met passie. Zij zijn zeer gewild bij potentiële werkgevers en kunnen rekenen op een goede baan met veel verantwoordelijkheid en zekerheid.