Bereken de oppervlakte met NEN 2580

NEN 2580

Wie vanaf 2010 een woning of kantoor bezit weet als geen ander dat de NEN 2580 meting correct is uitgevoerd. Een makelaar is het namelijk verplicht om het uit te voeren op de juiste manier. Het belangrijkste van deze norm is nog steeds de oppervlakte en inhoud te meten. Vanaf 1 september 2010 is het voor een makelaar zelfs verplicht om deze meetinstructie te tonen.

Een meetrapport omvat veel verschillende metingen welke verricht zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de Netto Vloeroppervlakte (NVO) of de Verhuurbare Vloeroppervlakte (VVO) wat berekend wordt. In feite spreekt het voor zich wanneer dit wordt berekend en wat het precies inhoudt. Maar het is wel belangrijk om dit in het rapport te hebben staan. Want pas dan wordt een NEN 2580 definitief gesteld.

NEN 2580

Door een specialist uit laten voeren

Het meten van een ruimte kunnen we natuurlijk wel allemaal. Toch wordt het sterk aangeraden om dit door een specialist te laten doen. Zij weten immers waarop gelet moet worden. Bovendien heb je er niks aan als jouw rapport niet correct is gemeten door jezelf toch? Wanneer je een offerte wilt opvragen kan je dat eenvoudig op de bovenstaande website doen. Een medewerkers zal hierdoor zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Een prijs van tevoren afspreken is natuurlijk erg lastig. Dit heeft te maken dat ieder kantoor of woning een ander oppervlakte heeft.