Alles over koolstofweefsel en haar functies

Koolstofweefsel is een soort stof die vele functionaliteiten heeft. De stof is erg veelzijdig. Als je erover nadenkt om de stof ergens voor te gaan gebruiken is het verstandig om zoveel mogelijk informatie over de stof op te doen. Hieronder lees je alles over koolstofweefsel en waar het voor gebruikt kan worden.

Wat is koolstofweefsel?
Koolstofweefsel is een soort stof die is gemaakt van duizenden dunne carbonvezels. Koolstof wordt daarom ook wel carbon genoemd. De vezels zijn op wel 3000 graden verkoold. De stof kan voor decoratieve projecten worden gebruikt. Koolstofweefsel is een stijve vezel die gebruikt kan worden voor dingen waarbij veel trekkracht nodig is. Koolstofweefsel kan daar goed tegen. Daarnaast geleidt het elektriciteit goed. Puntkracht is echter moeilijk voor koolstofweefsel. Het is dan verstandig om koolstofweefsel te gebruiken in combinatie met een sterkere stof. Zo kun je koolstofweefsel bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met aramide of glasvezel om beter tegen puntkracht te kunnen.

Het gebruik van koolstofweefsel
Koolstofweefsel kent heel veel verschillende functionaliteiten. Zoals al gezegd kan koolstofweefsel gebruikt worden als decoratief materiaal. Soms wordt het over een bestaand onderdeel heen geplakt zoals in bijvoorbeeld een auto of voor bij een scooter. Dit wordt dan een overlay genoemd. Ook wordt koolstofvezel gebruikt bij de bouw van vliegtuigen en boten. Daarnaast wordt koolstofvezel ook gebruikt om hockeysticks en golfclubs te maken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de eigenschappen van koolstofweefsel moet echter gebruik gemaakt worden van een vacuümlaag.