Stijlvol de winter in

Prachtige scheerwol wordt vaak gebruikt in de wollen handschoenen heren , maar ook soms kunstwol. Dit is eigenlijk helemaal geen wol, maar is een soort wol die uit oude kleding hergebruikt wordt. Dit is anders dan synthetische wol en komt gewoon voort uit hergebruik. Goed voor de warmte en het milieu.

Veel handschoenen zijn unisex, maar heeft u wel eens nagedacht over wollen handschoenen heren? Comfortabele handschoenen die gemaakt zijn voor uw handvorm. Perfect voor een fietstochtje naar het werk of een wandeling in de strenge winterwind. Geen koude vingers meer maar warme handen. Ideaal voor zowel koude klimaten, als het wisselende nederlandse klimaat.

In onze taal

In de nederlandse taal komt wol ook veel voor. Zo hebben wij bijvoorbeeld het spreekwoord “Veel gescheer maar weinig wol”. Dit spreekwoord houdt voornamelijk in dat er meer geluid en rumoer te horen is, dan nuttige inhoud. Dit is natuurlijk ook zo als je het spreekwoord letterlijk zou nemen. Je zou dan veel werk aan het verrichten zijn, zonder dat er genoeg wol van het schaap af zou komen. Dit is zonde van alle tijd die erin gestoken wordt.

“Onder de wol kruipen”, is een spreekwoord dat je nog best vaak hoort. Vroeger waren de dekens voornamelijk van wol. Nu er tegenwoordig steeds minder wollen dekens gebruikt worden, wordt wol ook weer in dekbedden gebruikt. Nog steeds een relevant spreekwoord dus!

Stiekem geen wol

Er zijn heel wat producten met de naam ‘wol’ die eigenlijk helemaal geen wol zijn. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan staalwol of steenwol. Ook glaswol is daar een voorbeeld van. Waar normale wol lekker zacht is, zal je glaswol absoluut niet aan moeten raken en juist beschermende kleding moeten dragen. Glaswol kan namelijk verschrikkelijke jeuk veroorzaken en wordt voornamelijk gebruikt als bouwmateriaal.

Omdat het net als dierlijke wol, veel warmte vasthoudt, wordt het glaswol gebruikt voor de isolatie van muren in huizen en bedrijven. Deze warmte vasthoudende kwaliteit kan de glaswol echter wel snel verliezen, als het eenmaal nat wordt. Belangrijk is dan dus ook om te zorgen dat er geen lekkages in huis zijn.