Advies om te beginnen met snowboarden

Neem snowboard lessen om het snowboarden goed onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om de eerste paar skipistes lessen te volgen. Het is bijna niet mogelijk om zelf te leren hoe je moet omgaan met een snowboard. Probeer het dus ook niet. Met docenten kun je in groepen of individueel leren snowboarden. Privélessen voor snowboarden zijn duurder. Dit komt omdat de kosten van de docent in een groep les worden gedeeld. Bij privélessen betaal je zelf de snowboard instructeur.

Eerste lessen

 In je eerste lessen leer je meteen hoe je moet remmen en controle houden met één voet op je board. Na een tijdje ga je de bochten proberen onder de knie te krijgen. Het kan echter heel moeilijk zijn om bochten goed onder de knie te krijgen. Veel mensen zijn gewend aan een bocht, zoals een bocht naar links. Dan gaan ze beetje bij beetje naar beneden, remmen, nemen de bocht die ze onder de knie hebben, en gaan dan beetje bij beetje terug naar beneden zonder dat ze een andere bocht maken. Dat moet je niet gaan doen, want dan leer je het natuurlijk nooit. Het is belangrijk om beide bochten onder de knie te krijgen als je wilt leren hoe je moet snowboarden.

Beschermende broek, rug bescherming en een helm

Om te leren snowboarden heb je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig. Je zult ongetwijfeld keer op keer vallen, en als snowboarder moet je niet bang zijn om af en toe een pijnlijk achterwerk te krijgen. Als snowboarder zal je namelijk vaak vallen. Als je het erg vindt, kun je een speciale skibeschermingsbroek kopen. Dit is een gewatteerde beschermbroek die je onder je skibroek draagt. De broek absorbeert stoten, waardoor je minder last hebt van die valpartijen. Naast een beschermende broek kun je bij het leren van snowboarden ook rugbescherming dragen. Dit is niet voor het opvangen van de kleine vallen in je rug. De rugbeschermer beschermt je ruggengraat bij een plotselinge val. Het is een soort exoskelet dat op de rug wordt gedragen, onder een ski-jas. Een rugprotector beschermt je maar kan je soms in de weg zitten. Bescherming kan ook erg heet worden in combinatie met een jas, dus houdt daar rekening mee! Uiteraard draag je ook tijdens het skiën de juiste snowboard schoenen en helm. Het hoofd is het meest kwetsbare deel van het lichaam, vandaar dat je geen onnodig risico moet gaan lopen door het niet dragen van een helm.