Het administratief medewerker profiel

Je hoort misschien vaak in je omgeving dat men aan de slag is als administratief medewerker. Ook hoor je dan verschillende verhalen van verschillende invullingen van de functie. De variatie op dit werkvlak is zo groot dat je zelf misschien ook wel geïnteresseerd bent geraakt om administratief medewerker te worden, maar wat kan je hier nu concreet van verwachten? En heb je wel het juiste profiel om administratief medewerker te worden? Opleidingsinstelling Fabius is expert op het gebied van trainingen en cursussen voor de administratieve sector en kan je daarom precies vertellen welk profiel er bij deze functie past.

Weten waar je je in specialiseert

Het profiel administratief medewerker is heel breed. Dit komt omdat je voor verschillende taken ingezet kan worden. Zo kun je verantwoordelijk zijn voor de klantenservice, maar valt ook boekhouden onder de mogelijkheden. Je profiel hangt af van de functie die je beoefent of gaat beoefenen. Als je als telefoniste aan de slag gaat, zijn professionele belskills essentieel. Dit is ook handig als je managementassistent wordt, maar minder belangrijk als je aan de slag gaat op de financiële afdeling. Wel zijn er een aantal overkoepelende vaardigheden die bij je profiel komen kijken.

Zo is het belangrijk dat je om weet te gaan met programma’s van Office, zoals Word en Outlook voor het opstellen en verzenden van mailing, en dat je schrijfvaardigheid op niveau is. Verder moet je ook kunnen rapporteren, informatie kunnen analyseren en diverse processen begeleiden. Om over al deze vaardigheden op een professioneel niveau te kunnen beschikken, kun je een van de opleidingen administratief medewerker bij Fabius volgen. Hier leer je de basiskennis van wat je voor je profiel moet kunnen en hoe je dit direct in de praktijk kunt uitvoeren. Door de persoonlijke opleidingen van Fabius ben je binnen no-time de perfecte kandidaat om het profiel van administratief medewerker in te vullen.