Denkt je erover om een platenwarmtewisselaar aan te schaffen? Lees dan eerst dit artikel!

Een platenwarmtewisselaar wordt gebruikt om de warmte-energie van de ene vloeistof over te brengen op de andere. Deze vloeistoffen zullen elkaar nooit tegenkomen omdat ze gescheiden worden door de warmtewisselaar. Gewoonlijk bestaat een platenwarmtewisselaar uit verschillende parallelle platen die boven elkaar zijn geplaatst en een doorgang vormen waartussen de vloeistof kan stromen. De afstand tussen de twee tegenover elkaar liggende platen zorgt voor een kanaal waar de vloeistof doorheen kan stromen. Elke plaat heeft aan beide uiteinden een in- en uitlaatopening. Dit zorgt ervoor dat warme en koude vloeistoffen door wisselende kanalen in de platenwarmtewisselaar stromen. Daarom zal de ene kant van de warmtewisselaar altijd een warme vloeistof bevatten en de andere kant een koude vloeistof.

Voordat je platenwarmtewisselaar koopt, moet je eerst de types ervan kennen!

  • Buizenwarmtewisselaars
  • Dubbelpijps warmtewisselaars
  • platenwarmtewisselaars
  • Condensors, verdampers en ketels

platenwarmtewisselaars zijn de meest voorkomende warmtewisselaars. Zij zijn eveneens opgebouwd uit één buis of een reeks parallelle buizen, ingesloten in een dicht, cilindrisch drukvat. Het ontwerp van deze toestellen is zodanig dat de ene vloeistof door de kleinere buis stroomt, en de andere vloeistof rond de buitenkant en tussen de buizen in het verzegelde omhulsel stroomt. Andere ontwerpkenmerken die voor dit type warmtewisselaar beschikbaar zijn, zijn buizen met lamellen, warmteoverdracht in één of twee fasen, tegenstroom, gelijktijdige stroming of kruisstroom, en configuraties met één, twee of meer doorgangen. Enkele van de beschikbare typen shell and tube-warmtewisselaars zijn schroefspoelwarmtewisselaars en dubbelepijpwarmtewisselaars, en enkele van de toepassingen zijn voorverwarming, oliekoeling en stoomopwekking.

Dubbele pijp warmtewisselaar platenwarmtewisselaar is bestaande uit de eenvoudigste warmtewisselaar ontwerp en configuratie die bestaat uit twee of meer concentrische, cilindrische pijpen of buizen die een wordt de grotere buis en een die de kleinere buizen. Volgens het ontwerp van de shell and tube-warmtewisselaar stroomt één vloeistof door de kleinere buis, en stroomt de andere vloeistof rond de kleinere buis binnen de grotere buis.

Bekend als platenwarmtewisselaars, zijn platenwarmtewisselaars opgebouwd uit verschillende dunne en gegolfde platen die samen gebundeld zijn. Elk paar platen creëert een kanaal waardoor één vloeistof kan stromen, en de paren worden gestapeld en bevestigd via bouten, solderen of lassen, zodat tussen de paren een tweede doorgang wordt gecreëerd waardoor de andere vloeistof kan stromen.

Ketels, condensors en verdampers platenwarmtewisselaar zijn warmtewisselaars die gebruik maken van een tweefasig warmteoverdrachtmechanisme. Zoals eerder vermeld, ondergaan in tweefasenwarmtewisselaars één of meer vloeistoffen een faseverandering tijdens het warmteoverdrachtsproces, waarbij zij overgaan van een vloeistof in een gas of van een gas in een vloeistof. Condensors zijn warmtewisselaars die verwarmd gas of damp opnemen en afkoelen tot het condensatiepunt, waardoor het gas of de damp in een vloeistof verandert. In verdampers en ketels daarentegen verandert het warmteoverdrachtsproces de vloeistoffen van vloeibare vorm in gas- of dampvorm.

sinds 1908 de beste in zijn soort! 

foeth is sinds 1908 actief met de verkoop van platenwarmtewisselaars. Wij geloven dat als het gaat om platenwarmtewisselaars, wij onze zaken kennen en zullen leveren volgens de beste standaard. Ga naar www.foeth.com/nl voor meer informatie. Ook voor vragen kun jij terecht op de website van foeth. Dit bedrijf zal jouw voorzien van de juiste informatie.