Hoe kun je een gratis waardebepaling aanvragen?

Een gratis waardebepaling van jouw woning klinkt jou waarschijnlijk als muziek in de oren. Nederlanders staan er om bekend om graag zo weinig mogelijk te betalen voor zaken en helemaal niets betalen is natuurlijk nog beter! Tegelijkertijd kun jij je afvragen of je wel goede kwaliteit krijgt als je er niets voor betaalt. Bij een gratis waardebepaling van je woning hoef je hier over het algemeen niet over te twijfelen. Een makelaar die dit voor jou uitvoert, heeft er vaak zelf ook baat bij als dit op een juiste manier gebeurt. Wil je zeker weten dat alles op een goede manier gebeurt, ga dan naar Verkoopmakelaaroffertes.nl!

Waarom gratis waardebepaling?

De eerste vraag die jij je op dit gebied zou kunnen stellen, is waarom je überhaupt de waarde van je woning zou laten bepalen. Een gratis waardebepaling kost je niets, maar waarom zou je dit laten doen? De meeste mensen kiezen ervoor om dit te doen op het moment dat zij overwegen om hun huis te gaan verkopen. Het geeft je namelijk een beeld van:

  • wat de woning op dit moment waard is
  • welke verkoopprijs behaalt zou kunnen worden bij verkoop
  • welke verbeteringen een grote stijging van de woningwaarde op zouden kunnen leveren

Je krijgt met een gratis waardebepaling in de eerste plaats dus een beeld van de huidige waarde van het pand, maar ook wat het tijdens een verkoop op zou kunnen leveren. Je kunt zo zien of dit voldoende is om je hypothee mee af te lossen of wat de mogelijkheden zijn voor het kopen van een nieuw huis. Daarnaast kan een makelaar je op deze manier ook laten weten hoe jij ervoor kan zorgen dat de woningwaarde nog verder omhoog gaat. Soms kunnen kleine wijzigingen of verbeteringen zorgen voor een forse stijging van de woningwaarde. Ook daarom is een gratis waardebepaling dus een goed idee als jij overweegt om te gaan verhuizen.

Gemakkelijk aanvragen

De vraag die dan nog blijft is waarschijnlijk: waarom zou een makelaar een gratis waardebepaling aanbieden? Veel makelaarskantoren doen dit om klanten aan zich te binden. Heb je de waarde laten bepalen door een makelaardij, dan is de kans immers groot dat je ditzelfde kantoor inschakelt voor de verkoop van je woning. Dat levert hen uiteindelijk geld op en daarom is het voor makelaren interessant om deze dienst aan te bieden zonder hiervoor kosten in rekening te brengen! Het is nu duidelijk wat de voordelen zijn en waarom je dit zou doen, maar hoe vraag je nu een gratis waardebepaling aan? Hoe weet jij welke makelaarskantoren dit aanbieden? Het gemakkelijkst is het om dit te regelen via Verkoopmakelaaroffertes.nl. Je kunt op hun website gemakkelijk aanvragen. Je vult wat gegevens in over hoe snel je wilt verhuizen en om wat voor soort woning het gaat. Zij sturen jouw verzoek vervolgens door naar een aantal makelaarskantoren bij jou in de buurt die passen bij waar jij naar op zoek bent. Je kiest zelf of zij het doorsturen naar 1, 2, 3 of 4 makelaars. Zo regel je dus heel eenvoudig een gratis waardebepaling van jouw huis!