Zo vind je de laagste hypotheekrente

laagste hypotheekrente

De hypotheekrente heeft direct invloed op jouw vaste lasten wanneer je een woning hebt gekocht. Je wil dus natuurlijk de laagste hypotheekrente betalen op jouw woning. Maar hoe vind je eigenlijk de laagste hypotheekrente?

Je huidige hypotheek oversluiten

laagste hypotheekrente

Bij oversluiten kun je nogmaals voor de goedkoopste aanbieder in de markt kiezen. De laatste jaren zijn er diverse nieuwe geldverstrekkers bijgekomen die de gevestigde partijen uitdagen. Deze relatief onbekende hypotheekaanbieders winnen aan populariteit met een lage hypotheekrente en aantrekkelijk voorwaarden.

Pas de rentevaste periode aan

Met de lage hypotheekrente van dit moment zijn de verschillen tussen de rentevastperiodes kleiner geworden. Tussen de hypotheekrente 10 jaar vast en de hypotheekrente 20 jaar vast is renteverschil nog maar enkele tienden. Door oversluiten kun je de lage rente van dit moment lang vastleggen. Dit moet uiteraard wel bij je passen en je moet je even goed inlezen wanneer je dit wil doen want er komt nogal wat bij kijken.

Koop een nieuw huis

Oversluiten te duur? Ga dan simpelweg verhuizen. Dit is misschien een vreemd advies maar het werkt. Bent je toe aan een nieuwe stap in je leven en een nieuw huis met meer ruimte, dan is verhuizen dé manier om ook je hypotheekrente te verlagen. Bij de aankoop van een woning kun je namelijk boetevrij overstappen naar een lagere rente.

Laat je altijd adviseren

Als je weinig kennis hebt van deze markt dan is het altijd goed om advies in te winnen, zelfs in deze periode van lage hypotheekrentes. Je moet namelijk wel weten waar je mee bezig bent en soms helpt het dan om een hypotheekadviseur te zoeken.