Bestebank helpt je met uitleg over bitcoins, crypto currency en meer

Bestebank

Investeren in bitcoins en je verdiepen in crypto currency kost tijd. Tijd die je moet maken als je wil leren investeren in deze wereld van digitale valuta. Websites als Bestebank helpen je met alle basics maar je leest er ook van alles over verdiepende kennis over het onderwerp. Hieronder lees je welke onderwerpen je als beginner in ieder geval niet over moet slaan. 

Bestebank

Bitcoins en andere cryptovaluta

Om de basis te leren begrijpen, moet je bitcoin kennen. Bitcoin was de eerste grote cryptovaluta en het is de naam waar het hele gebeuren bekend mee werd. Bitcoin is echter niet de enige cryptovaluta. Verdiep je daarom ook in de andere mogelijkheden zoals ether, neo en ripple. 

Het is daarnaast interessant om je te verdiepen in waarom bitcoin en andere cryptovaluta zo succesvol zijn geworden. De cryptovaluta zijn namelijk eigenlijk ontstaan uit een gat in de financiële wereld, dat men graag wilde vullen: het uitvoeren van transacties zonder de hulp van een bank.

Bestebank

Crypto wallet en crypto exchanges

Stap twee in je proces van een crypto belegger worden, is de crypto wallet. Zonder wallet kun je niet zoveel. De bitcoins die je koopt, moet je namelijk ergens kwijt kunnen. Een crypto wallet kun je zien als een portemonnee voor je bitcoins. Je kunt je bitcoins bewaren op hardware maar je kunt ze ook opslaan bij crypto exchanges online of in apps. Die exchanges zijn als het ware de handelsbeurzen voor cryptovaluta.