Welke locker moet ik nemen voor werk?

Er zijn veel verschillende redenen om lockers zoals smart lockers aan te willen schaffen voor op de werkvloer. Ten eerste is het erg belangrijk dat mensen hun spullen kwijt kunnen. Vooral wanneer men een baan heeft waarbij het nodig is om veel grote spullen mee te nemen, moeten ze deze ergens kwijt kunnen zonder dat het een rommel wordt. Tevens is het erg belangrijk dat de spullen van mensen bestendig zijn tegen inbraken en dieven die de spullen willen stelen. Dit kan bereikt worden met bijvoorbeeld smart lockers. Er zijn veel verschillende typen lockers met elk hun voor- en nadelen.

Lockers met sleutel of pincode

Klassieke lockers hebben vaak een niet-digitaal slot dat opengemaakt kan worden op doorgaans twee manieren. Een van de opties is dat je een locker hebt met een cijfercode of pincode. Deze lockers hebben vaak een hangslot bestaande uit een reeks cijfers dat als het ware gelinkt is aan groeven. Wanneer de buis de juiste cijfers heeft, kan deze door het slot. Een andere optie is een locker met een sleutel. In dit geval hoef je dus geen code te onthouden en kun je simpelweg de deur openen met je eigen sleutel. Zolang je deze sleutel goed bij je houdt en bewaart is er niks aan de hand.

Nadelen van niet-digitale lockers

Digitale lockers, die tegenwoordig met de toenemende technologisering steeds vaker benut worden, hebben veel voordelen boven niet-digitale lockers. Een van de nadelen van deze klassieke kluisjes is dat ze minder veilig zijn. Zo zijn lockers met een pincode makkelijker te kraken dan je misschien zou denken door de mechanismen die het slot bepalen. Tevens is het een gevaar dat je de pincode vergeet en het slot dus geen functie meer heeft. Een nadeel van een slot met een sleutel is dat je nu de sleutel goed bij je moet bewaren. Als je deze kwijtraakt, kun je dus niet meer in de locker.