Hoe kun jij je sloopauto verkopen?

Een sloopauto verkopen, je vraagt je misschien af of dit überhaupt mogelijk is. Want als een wagen in zo’n staat is dat deze niet meer de weg op kan, waarom zou iemand er dan nog geld voor over hebben? Een sloopauto verkopen is een optie omdat de onderdelen vaak nog goed van pas kunnen komen en bepaalde bedrijven hebben daar zeker belang bij. Het is als particulier alleen wel lastig om te achterhalen welke bedrijven je daarvoor zou kunnen benaderen. Bovendien is het zo dat ze vaak maar één specifiek onderdeel willen hebben en de rest niet. Je zou dan dus meerdere verkopen moeten doen. Gelukkig is er ook een eenvoudige manier om dit aan te pakken, namelijk door naar sloopautoverkopen.com te gaan!

Voordelen sloopauto verkopen

Natuurlijk is het geen noodzakelijkheid om te kiezen voor je sloopauto verkopen, je kunt deze ook gewoon naar de sloop brengen. Maar kies je voor verkoop dan:

  • hou je er zelf nog een beetje geld aan over
  • worden onderdelen hergebruikt
  • worden anderen materialen gerecycled

Jij hebt er zelf dus veel voordeel van en het is ook nog eens een duurzame keus. Want als onderdelen hergebruikt kunnen worden, hoeven deze niet nieuw gemaakt te worden en dat scheelt weer grondstoffen. Dat geldt ook voor het recyclen van materialen, zoals ijzer, ook dat scheelt grondstoffen. Je sloopauto verkopen betekent bovendien dat onderdelen tegen voordeligere prijzen op de markt komen en dat andere autobezitters kunnen kiezen voor tweedehands onderdelen die voordeliger geprijsd zijn. Ook dat is natuurlijk een pluspunt, al heb je hier zelf niet direct iets aan. Eigenlijk is er dus geen enkele reden om je wagen direct naar de stort af te laten voeren. Het is gewoon altijd de moeite waard om te kijken of jij je sloopauto verkopen kunt. En met de hulp van sloopautoverkopen.com is dit ook nog eens heel erg eenvoudig!

Je hoeft er bijna niets voor te doen

Hoe werkt het nu als jij via deze site je sloopauto verkopen gaat? Je kunt allereerst op verschillende manieren contact met hen opnemen, via mail, telefoon, WhatsApp of sms. Er is dus altijd een contactmogelijkheid die bij jou past! Zij zullen jou dan wat vragen stellen over de auto, bijvoorbeeld om wat voor merk en model het gaat en in welke staat de wagen verkeert. Op basis daarvan kunnen zij een taxatie maken en jou een bod doen. Als dat bod jou bevalt, dan kun je jouw sloopauto verkopen aan dit bedrijf! Zij komen de auto dan ophalen, van welk adres jij maar wilt. Bij het ophalen krijg jij meteen je geld en je krijgt het vrijwaringsbewijs. Zij melden vervolgens jouw wagen af bij de belastingdienst en ook bij de RDW. Je moet zelf alleen even contact opnemen met je verzekering om hem daar ook af te melden. Je ziet, het gaat dus echt heel erg eenvoudig en zo kun je dus toch nog geld krijgen voor je auto die eigenlijk gewoon afgeschreven is of niet meer te gebruiken is. Wil jij een sloopauto verkopen, dan moet je dus absoluut eens contact opnemen met sloopautoverkopen.com!