Computervloeren: wat zijn het, waar gebruik je het voor en waar vind je de beste?

Een computervloer, de naam zet je al aan het denken. Het is een vloer die handig is wanneer je computers hebt. Maar ook in ruimtes met andere apparatuur zijn computervloeren een uitkomst. Wat het precies is, wat je ermee kunt en waar je de beste computervloeren vindt, lees je in dit artikel.

Wat is een computervloer en wat zijn de voordelen van dit soort vloeren?

Een computervloer is een verhoogde vloer die bestaat uit elementen zoals tegels of panelen in een raster. Het voordeel van deze vloeren is dat het bij nieuwbouw snel te leggen is, de vloer heeft namelijk geen droogtijd nodig. De dekvloer moet wel geschikt zijn om er de tegels op te installeren. Als dat zo is, dan kun je de computervloer laten leggen.

Werk je met veel computers in je bedrijf? Is er een speciale computerruimte? Dan is een computervloer ideaal. Computervloeren zijn namelijk van origine bedoeld om kabels en leidingen weg te werken. Om dus een vloer zonder kabels te houden, zodat niemand over de kabels struikelt. De huidige vloeren hebben deze eigenschappen nog steeds en zelfs meer.

De moderne computervloeren zijn uitgebreid met een aantal handige eigenschappen. Hierdoor is het niet alleen te gebruiken voor in computerruimtes, maar ook in andere ruimtes. Waar kun je de vloeren nog meer voor gebruiken?

  • Tribunes
  • Scheepvaart en platforms
  • Datacenters
  • Patch- en serverruimtes
  • Laboratoria
  • Kantoorvloeren


Doordat de computervloeren zijn voorzien van integreerbare frames, kun jij je spullen op de beste manier opstellen. Een installateur kan de vloer makkelijk monteren doordat de vloeren sokkelmaat vrij zijn. Hierdoor is er een vrije invoer van de kabels en leidingen. Het plenum, dit is een ruimte onder de computervloer, is te gebruiken voor het koelen van de apparatuur. Hierdoor is de ruimte alleen gekoeld daar waar het nodig is. Je verkoelt dus alleen de apparatuur en niet de gehele ruimte hiermee.

Het is ook mogelijk om de computervloeren te voorzien van ventilatieroosters. Het is zelfs mogelijk om de panelen uit te laten rusten met actieve ventilatoren. Handig! De computervloer kun je hoog belasten. Ook is de vloer aan te passen wanneer je nieuwe apparatuur erbij krijgt. Is er beveiliging nodig zodat de vloer veiliger en gemakkelijker is? Trappen, voegranden en leuningen; het is allemaal mogelijk om toe te voegen aan de vloer.

De beste computervloeren vind je bij System Floor Technics

Wanneer je op zoek bent naar computervloeren dan kun je het beste terecht bij System Floor Technics. Waarom? Omdat de oprichter al jaren actief is in de montage van deze vloeren. System Floor Technics is daarnaast in Nederland de meest ervaren producent en leverancier van computervloeren.

Bij het familiebedrijf werken gepassioneerde medewerkers die net een stapje harder voor je lopen dan bij ieder ander bedrijf. Omdat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan, houdt Systeem Floor Technics zich aan de ISO 9001. Ze zijn ook VCA gecertificeerd. Om te zorgen voor een veilig en efficiënt verloop van de klus, vindt er altijd vooraf een laatste minuut risico analyse plaats. Neem dus een kijkje opsystemfloortechnics.nl/” style=”text-decoration:none;”> systemfloortechnics.nl en bestel een goede computervloer.